meer over mezelf

 

Wie ben ik?

Ik ben Hans Van Limbergen, gepassioneerd kinesist en manueel therapeut. Ik studeerde af aan de KUL in 2007. Twee jaar later haalde ik een bijkomend diploma voor manuele therapie aan de universiteit Gent. Sindsdien heb ik steeds als manueel therapeut gewerkt en me hier verder in gespecialiseerd.

In 2011 heb ik 6 maanden met de rugzak Latijns Amerika doorkruist met mijn vriendin Anouk. Toen ik terug kwam wist ik dat ik een eigen zaak wilde opstarten. Vijf jaar later gingen de deuren open in Aarschot.

 

“Geef me een job die bij me past en ik hoef nooit meer te werken.”   –   Confucius

 

In 2015 wilde ik mezelf graag nog wat perfectioneren en begon osteopathie te studeren in Antwerpen aan de International Academy of Osteopathy. Aanvankelijk koos ik dit om mijn manuele technieken bij te schaven, maar ondertussen is dit als totaal-behandeling een belangrijk onderdeel van mijn manier van werken geworden.

Mijn hobby’s zijn muziek spelen (voornamelijk gitaar en piano) en ik doe graag aan sport, al schiet dit er omwille van een te gevulde agenda wel eens over. Ik ben een grote liefhebber van snowboarden en skiën en sinds kort is daar ook surfen bijgekomen.

IMG_20170809_180647

 

Wat doe ik?

Ik ben afgestudeerd in de musculoskeletale kinesitherapie. Dit betekent alle problemen die te maken hebben met spier en skelet. Meer specifiek ben ik me later gaan richten op pijnproblematiek. Dit vind ik het interessantste en doe ik het liefste.

Vrij veel mensen hebben pijnproblemen die regelmatige terugkomen (recidiverende pijn) of zelfs niet meer echt verdwijnen (chronische pijn). Vaak geloven mensen dat hier niets meer aan te doen valt en dat ze er mee moeten leren leven. Dit is niet altijd het geval.

Zeker, het feit dat pijn zolang aanwezig blijft wijst op een storende facto die niet gemakkelijk uit zichzelf zal verdwijnen. Maar het grote probleem is eigenlijk dat je niet weet wat de pijn veroorzaakt. En als het probleem niet gekend is kan er ook niets aan gedaan worden…

In de manuele therapie, osteopathie en musculoskeletale kinesitherapie probeert men te verklaren waarom pijn kan ontstaan en kan blijven bestaan. Vanuit mijn opleidingen probeer ik eerst zoveel mogelijk op zoek te gaan naar de oorzaak, zodat daarna doelgerichte oplossingen kunnen gezocht worden.

Naast pijnproblematiek doe ik ook revalidatiekinesitherapie. Dit is kiné na een ongeval of een operatie en dit behoort ook tot de musculoskeletale kinesitherapie. De kiné richt zich dan op het terug opbouwen van de belastbaarheid van de weefsels, zodat de patiënt terug normaal kan functioneren.

Voor een wat uitgebreidere opsomming van welke pathologie ik behandel klik hier.

 

Manier van werken 

De eerste keer dat u bij me langskomt wordt een verkennend gesprek en een diepgaand klinisch onderzoek uitgevoerd. Op basis hiervan kan er dan een behandelingsstrategie opgesteld worden.  Ik richt mijn aanpak zo specifiek mogelijk op uw persoon en uw probleem en dit natuurlijk in onderling overleg.

Bij elke volgende sessie wordt het probleem kort geëvalueerd en pas ik mijn strategie aan indien nodig. Het is mijn ambitie om voor elke patiënt een oplossing te vinden. Kinesitherapie – maar ook manuele therapie en osteopathie – is echter geen exacte wetenschap en bij complexe problemen moet er soms een proces van trial and error doorlopen worden.