Wat doe ik?

Wat wel

Pijnproblemen

De meeste pijnproblemen kunnen verbeterd worden en redelijk wat pijnklachten kunnen verholpen worden, zelfs al bestaan ze al lange tijd. Meestal is het een kwestie van het onderliggende mechanisme te vinden dat een bepaalde klacht in stand houdt. Gemakkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Het ontrafelen van deze pijnklacht kan soms wel moeilijk zijn en kan tijd nodig hebben, maar vaak is het de volhouder die wint.

Soms spelen er zaken mee in het ontstaan van pijn waar je niet meteen iets kan aan veranderen (bvb. artrose, of een discus hernia). Toch is mogelijk dat mensen ondanks deze problemen toch pijnvrij kunnen leven als de rest van het lichaam belastbaar genoeg is om deze mankementen op te vangen. Dit is waar ik mij als therapeut op richt.

Veel voorkomende pijnklachten zijn:

  • Nek-, rug-, bekken- of hoofdpijn (cervicalgie, ischias, ischialgie, dorsalgie, lumbago, hernia, artrose,…)
  • Schouderklachten (impingement, psh, frozen shoulder, calcificatie, scheur in de pees,…)
  • elleboog en pols (tennis- of golferselleboog, RSI,…)
  • heup-, knie- of voetproblemen (bursitis, knietrauma’s, verstuiking, patella-femoraal syndroom,…)
  • verder nog spiercontracturen of scheuren en peesproblemen (tendinitis, tendinose, tendinopathie,…)
  • pijnklachten bij sporters

Revalidatie

Na een ongeval of na een operatie kan het nodig zijn om hiervoor kiné te volgen, zodat het lichaam terug sterk en belastbaar kan worden.

Indien u twijfelt of ik u kan helpen mag u mij gerust contacteren via telefoon of via mail. U kan dan een bericht sturen via de contact-pagina.

 


wat niet

Neurologische ziektebeelden zoals MS, Parkinson, cerebral palsy, CVA,… behoren niet tot mijn behandeldomein. Ik heb hier ook geen ervaring in.